Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Takozvano Kosovo ne sme biti član ni jedne međunarodne organizacije posebno ne one koja se bori protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vodio je danas interresorni sastanak Koordinacionog tela za sprečavanje prijema takozvanog Kosova u članstvo u Interpol…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vodio je danas interresorni sastanak Koordinacionog tela za sprečavanje prijema takozvanog Kosova u članstvo u Interpol.

Ministar Vulin je poručio da će se Srbija, ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo u Interpolu, energično i argumentovano boriti kako bi to sprečila, jer je to u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i samim smislom postojanja ove organizacije.

Takozvano Kosovo, kako je naveo, ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Ministar Vulin je istakao da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč.

„Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine i pritiske velikih sila“, istakao je ministar Vulin.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će Koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija potpuno spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje.

infocentarjug.rs