COVID-19 Društvo Srbija Vesti

MUP Srbije poziva volontere da im pomognu u pružanju pomoći rizičnim grupama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pozivaju zainteresovane da im se pridruže u pružanju pomoći starijim sugrađanima od 65 godina i drugim rizičnim grupama stanovništva i budu volonteri.

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera putem internet adrese  www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivom kontakt centra COVID-19 na broj 19819 u periodu od 8 do 22 časa.

Uspostavljen je i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920 na koji se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugih potrepština i stupiti u kontakt sa gradskim i opštinskim kol-centrima, u kojima su angažovani volonteri. Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.