Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić čestita Svetski dan Roma

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić čestitao je svim pripadnicima romske nacionalnosti 8. april Svetski dan Roma i poručio da je ovaj dan prilika da se ukaže na probleme sa kojima se Romi suočavaju.

Svetski dan Roma obeležava se 8. aprila, s ciljem da se ukaže na probleme Roma koji su najveća manjina u Evropi. Odlukom Skupštine Ujedinjenih nacija, 8. april je proglašen za Međunarodnim danom Roma kojim se obeležava godišnjica Prvog međunarodnog kongresa Roma. Kao član Nacionalne koalice za okončavanje dečjih brakova u Srbiji, načelnik radi na sprečavanju i prevenciji sklapanja maloletničkih brakova u romskoj populaciji, a i ulaže velike napore kako bi različitim projektima i aktivnostima doprineo poboljšanjnu uslova života Roma i što većem uključivanju Roma u zajednicu.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.