Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala 13 javnih konkursa za finansijsku podršku

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 13 javnih poziva – konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica.

Za ove namene opredeljeno je 5,75 milijardi dinara, od čega će 550 miliona dinara biti izdvojeno za osobe sa invaliditetom, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da će kao i prethodnih godina težište biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju mladi do 30 godina, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva-konkursa biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije dostupne su u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

infocentarjug.rs