Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Novogodišnji prijem kod predsednika opštine Medveđa

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić povodom predstojećih praznika ugostio direktore javnih ustanova, republičkih organa, direktora srednje i svih osnovnih škola sa teritorije opštine Medveđe. Nakon ovog sastanka imao je razgovor sa predsednicima Mesnih zajednica, zatim udruženja penzionera Medveđe, udruženja roditelja dece ometene u razvoju ”Srce za decu” i sa dva polaznika naučno-istraživačke stanice “Petnica” u Valjevu.

U razgovoru sa predsednikom iznet je zajednički stav direktora, kako je u godini koju ispraćamo bila bolja saradnja i kako su se svi problemi rešavali u hodu. “Komunikacija na relaciji opština-korisnici je kroz otvorene razgovore dignuta na viši nivo. Osluškivanjem potreba građana opštine Medveđa baziran je i budžet za novu finansijsku godinu. Dosta je toga urađeno u ovoj godini, ali nas mnogo više posla očekuje u 2018.godini. Kada imamo jasne ciljeve, i kada svi stremimo ka ostvarenju istih, i realizacija je izvesnija.”

Nakon ovog sastanka, dr Nebojša Arsić je primio predstavnike udruženja penzionera, a onda je održan sastanak sa predsednicima mesnih zajednica, koji su istakli da bi trebalo u budžetu predvideti više novca za atarske puteve koji su njihov glavni problem. Za sve predsednike MZ-a i direktore škola, javnih ustanova i republičkih organa i ostale goste, predsednik opštine je uručio reklamni materijal povodom novogodišnjih praznika.

U Skupštinskoj sali održan je prijem roditelja dece ometene u razvoju, odnosno sastanak sa udruženjem “Srce za decu”. Predsednik opštine je još jednom rekao da su naša deca sva ista i da su najveće bogatstvo koje imamo. “U ovoj godini kroz druženja i održane razne manifestacije u koje su uključena i deca sa posebnim potrebama, videli smo da su naši građani jako otvoreni i spremni za inkluziju ove osetljive grupe, što je pokazatelj da smo složni i da dišemo kao jedno. Ponosan sam danas kada stanem pred svima vama, i mogu da kažem da svi skupa činimo jednu zajednicu na kojoj bi se mogli ugledati i mnogo veće opštine i gradovi. Mi živimo u multinacionalnoj sredini, koja nije među razvijenim opštinama. Uprkos tome, niko od nas ne gleda da li je neko albanske, romske ili druge nacionalnosti kada treba pružiti ruku i pomoći u datom trenutku. Moje najiskrenije želje za sve vas jesu da imate svi prvo zdravlja, bolje uslove za život pa će i ostalo doći na svoje.”

Deci ometenoj u razvoju, predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je darivao Novogodišnju novčanu čestitku. Ovim činom pokazao je da opština Medveđa prepoznaje prioritete, obzirom da su planirana sredstva za doček Nove godine na trgu preneta deci ometenoj u razvoju.

 

FOTO GALERIJA

      

   

   

   

   

   

(ICJ)