Kosovo Lebane Vesti

Odbojkašice ŽOK "Radan" iz Lebana pobedile na truniru na KiM

Na poligonu OŠ Knez Lazar u Donjoj Gušterici u subotu i nedelju održan je, treći po redu, Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci.

Na ovogodišnjem turniru takmičlo se pet ekipa: ŽOK Radan iz Lebana, OK Brezovica, OK Partizan Lipljan, Škola odbojke Gračanica i tim domaćina OK Vidovdan iz Donje Gušterice.

Odbojkasice 08 Odbojkasice 07 Odbojkasice 09

Turnir je svečano otvorio dr Jovan Mladenović, predsednik Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije koji je naglasio da je očekivao i više ekipa, ali da su neke otkazale učešće. On je dodao da je od svega, na ovakvim sportskim dešavanjima, najbitnije druženje i sklapanje prijateljstava. Turniru je prisustvovao i predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Zlatko Lazić, koji je pozdravio sve učesnice.
Prvo mesto na truniru zlatne medalje i pehar osvojile su odbojkašice ŽOK „Radan“ iz Lebana. Najbolja igračica turnira je iz ŽOK “Radan” Milica Stanisavljević. Lebanskoj ekipi  je ovo drugi put da igraju na Kosovu i Metohiji  i septembra će po treci put da idu na KiM. Lebanske odbojkašice  nose izuzetne utiske i uvek će se rado odazivati pozivu domacina, poručuju iz ovog kluba.

Odbojkasice 02 Odbojkasice 03

Domaćini turnira i organizatori u petak su devojke iz kluba Radan poveli u posetu manastirima Dečani i Pećka patrijaršija.
Pokrovitelj turnira je opština Gračanica. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom USAID-a, kroz program „Unapredimo Kosovo zajedno“ i opštine Gračanica.