Jug Srbije Medveđa Vesti

Odobreno 112 projekata javno-privatnog partnerstva

Druga srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu održana je 5. juna u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ambasade Velike Britanije i Kanade, i Komisije za javno-privatno partnerstvo.

 

Na konferenciji su prisustvovali najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Ovogodišnju konferenciju otvorila je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije koja je izjavila da je u ovoj godini odobreno 112 projekata javno-privatnog partnerstva. Na konferenciji je prisustvovao i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima.

Konferencija je pokrila ključne probleme u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, ukazala na najbolje JPP modele za infrastrukturno i energetsko snabdevanje i predočila kako se upravlja rizicima u pomenutoj oblasti.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.