Društvo Vesti

Održan 6. „Zdrav fest“ u Ćićevcu

Juče je u Ćićevcu, na platou ispred Ekonomsko-trgovinske škole je održan 6. Međunarodni festival zdrave hrane ,,Zdrav Fest“. Uz učešće preko 80 ekipa iz Srbije, učešće su uzeli i gosti iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji su ovom prilikom reprezentovali kuhinju ali i turističku ponudu svog kraja. 

Ovaj jedinstveni festival zdravlja okupio je mnogo izlagača iz čitave Srbije, a na tezgama se moglo naći lekovito bilje, šumski plodovi, lekovito bilje, sušeno voće i povrće, pčelinji proizvodi, stara – zaboravljena jela domaće kuhinje. Ovo je jedinstven spoj etno tradicije, smotre folklora i srpske kulture, ističu organizatori.

Svoje umeće u pripremanju tradicionalne srpske hrane pokazao je veliki broj ekipa u takmičarskom i revijalnom delu, a za najbolje ekipe i pojedince organizaotri su obezbedili prigodne nagrade.

“Zdrav fest 2018” okupio je i veliki broj izlagača, a posetioci su bili u prilici da obiđu i štandove na kojima su izloženi i ručno izrađeni odevni predmeti, raznovrsni proizvodi od meda, narodne rukotvorine i slično.

 

  

  

  

  

  

  

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.