Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Održan sastanak predsednika opština iz okruga sa Zoranom Mihajlović

U sedištu Jablaničkog okruga u Leskovcu, održan je sastanak predsednika opština Jablaničkog okruga sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije, ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i njenim saradnicima. Tom prilikom je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović iskazao potrebe za regulisanje putne infrastrukture na teritoriji opštine Lebane, tačnije na državnom putu Lebane – Medveđa na deonici puta Šilovo, do mesta Radinovac.

Navedena deonica puta je dosta oštećena sa mnogo udarnih rupa, zbog čega je potrebno asfaltiranje u dužini od 5,5 km koja se nalazi na teritoriji opštine Lebane.

Takođe je ukazano i na put Lebane – Bojnik, u dužini od 8 km koji pripada opštini Lebane a gde je potrebno izvršiti asfaltiranje, jer se na kolovozu nalaze, na pojedinim lokacijama, udarne rupe različitih dubina i postoje znatna oštećenja sa velikim ulegnućima. Relacija Caričin Grad – Slišane i Caričin grad – Krivača – Lebane koji je od izuzetnog strateškog značaja, a u ukupnoj dužini je od 11 km na teritoriji opštine Lebane.

JP „Putevi Srbije“ će do kraja tekuće godine uraditi projektno – tehničku dokumentaciju, zaključeno je na sastanku.