Kultura Lebane Vesti

Održan završni čas letnje škole glume

Na sceni Doma kulture „Radan“ danas je održan završni čas letnje škole glume za decu osnovnih škola koju je organizovao GAP „Katarza“, najboljima su podeljene diplome.

Lebane – Petnaestak polaznika prve letnje škole glume danas su na sceni lebanskog Doma kulture prikazali do sada stečeno znanje. Sa decom je radio poznati amaterski glumac i upravnik Gradskog amaterskog pozorišta „Katarza“, Dominik Bogdanović. Deca su na početku današnjeg časa mimikom pokazivala različito raspoloženje, potom su kroz scenske igre i kratke dramske forme pokazala šta su sve naučila proteklih mesec dana.

Letnja skola glume 002 Letnja skola glume 003 Letnja skola glume 004

„U školi su deca učila najosnovnije stavri o glumi, scenskom pokretu, lepog govoru, kazivanju stihova, kao i neke osnovne tehnike glume. Današnjim završnim časom smo roditeljima i publici prikazali šta smo sve radili proteklih mesec dana“, naglašava Bogdanović i dodaje „Iskreno se nadam da ćemo nastaviti dalje rad sa decom i da ćemo vrlo brzo napraviti jednu pravu pozorišnu predstavu. Deca su zaista veoma talentovana i u budućnosti od njih možemo očekivati mnogo dobrih predstava“, podvlači Dominik Bogdanović. 

Letnja skola glume 005 Letnja skola glume 006 Letnja skola glume 007

Kako dodaje Bogdanović u narednom periodu GAP „Katarza“ u okviru dečje scene priprema predstavu koja bi trebalo da bude izvedena u okviru Dečje nedelje početkom oktobra. Najboljim polaznicima prve letnje škole glume danas su na kraju časa dodeljene diplome. Školu je organizovao GAP „Katarza“ iz Lebana uz podršku lokalne samouprave i Doma kulture „Radan“.

Letnja skola glume 008 Letnja skola glume 009 Letnja skola glume 010