Jug Srbije Medveđa Vesti

Održana prva sednica komisije za bezbednost saobraćaja

U Medveđi je danas konstituisana Komisija za bezbednost saobraćaja i održana je prva sednica.

Na dnevnom redu prve konstitutivne sednice za bezbednost saobraćaja, našle su se tri tačke:
1. Konstituisanje Komisije za bezbednost saobraćaja na teritoriji opštine Medveđa

2. Zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Policijske uprave
Leskovca, Policijske stanice Medveđe od 09.10.2017.godine

3. Pitanja i predlozi.

Predsednik Komisije za bezbednost saobraćaja, Nebojša Arsić otvorio je sednicu i konstituisao istu glasovima prisutnih članova. Nakon toga upoznao je članove komisije sa bezbednosnim stanjem saobraćaja u Medveđi i zahtevom Policijske stanice Medveđe za jednim terenskim vozilom za potrebe saobraćajne policije.

„Opština Medveđa ostvaruje prihod od novčanih kazni za prekršaje predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja, i potrebno je od dela tih sredstava za potrebe naše saobraćajne policije nabaviti opremu, tj.terensko motorno vozilo kojom bi se poboljšao rad saobraćajaca na teritoriji opštine Medveđa. Takođe, i kompletna saobraćajna signalizacija se mora uraditi ali najpre se mora pokrenuti postupak javnih nabavki kako bi se predvidelo da se od iznosa naplaćenih kazni angažuje stručna kuća koja će uraditi projekat i koja će na terenu, isti sprovesti u delo.“

Zajednički stav svih članova komisije je da treba uputiti zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu, za dobijanje saglasnosti za kupovinu motornog vozila za potrebe Saobraćajne policije PS Medveđa.