Jug Srbije Leskovac Vesti Vučje

Održani "Dani kruške" u Vučju

U dvorištu škole u Vučju održana je tradicionalna manifestacija „Dani kruške 2017“. 

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović kazao je:„Dani kruške su jeda od manifestacija koju organizujemo u cilju promocije poljorpivrednih prizvoda i proizvođača iz leskovačkog kraja. Kruška se na teritoriji grada Leskovca Leskovca gaji na 530 hektara, a u vučljanskom kraju se nalazi oko 50 procenata ukupnog zasada ovog voća. Ova manifestaciaj predstavlja dobru priliku da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, da dobiju korisne savete od stručnih službi i osvoje vredne nagrade koje im svakako pomoći u unapređenju proizvodnjei dodao da je za dalju razvoj poljoprivrede neophodna podrška grada.

Ovom prilikom vam kažem da na tu podršku možete računati jer smo ove godine izdvojili 160 miliona dinara za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralni razvoj. Juče je završen konkurs za dodelu podsticaja poljoprivrednim proizvođačima i nadam se da i među vama ima onih koji su aplicirali za ova sredstva – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Za najlepše upakovanu gajbicu kruške nagradu je dobio Marjan Apostolović, dok je najbolju rakiju izložio Rade Stamenković. Nagradu kao najveći proizvođač krušaka dobio je Joca Ranđelović, Desetak učesnika koji su i vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava su na lutriji dobili nagrade organizatora ove manifestacije. U okviru manifestacije nastupilo je Kulturno umetničko društvo „Lemind“.

Valja istaći da je ovogodišnja manifestacija „Dani kruške Vučje 2017“ okupila izlagače iz vučjanskog kraja, a među izlagačima su bili i preduzeće „Joana“ Vučje, Turistička organizacija Leskovac, Dunav osiguranje, Bioplod doo Vučje, Forum žena SNS i Centar za ekonomiku domaćinstva.

 

         

 

Izvor/Foto:Dnevnik juga