Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Opština Bojnik potpisala ugovor u vrednosti od 3 miliona 290 hiljada dinara

Opština Bojnik kao socijalno odgovorna lokalna samouprava dosta pažnje posvećuje staračkim domaćinstvima kroz svoju geronto službu u koju je uključeno 25 gerontodomaćica, a paralelno sa tim vodi računa i o deci sa posebnim potrebama za koju je formiran Dnevni boravak.

Od strane resornog ministarstva Bojnik je prepoznat kao primer dobre prakse  kada su u pitanju socijalno ranjive kategorije stanovništva, ističe predsednik opštine Nebojša Nenadović. U prilog tome ide i činjenica da gerontoslužba opslužuje staračka stanovništva na veoma razuđenoj teritoriji, dok je Dnevni boravak postao uzor i susednim opštinama Lebane i Medveđa sa kojima postoji trilateralna saradnja.

Kako  naglašava Nenadović sa praksom socijalne zaštite stanovnika biće nastavljeno i u narednom periodu. Posebno će se voditi računa i o saradnji sa opštinama Lebane i Medveđa.

Ova sredstva kako zaključuje Nenadović dobijena su zahvaljujući angažovanju projektnog tima opštine koji je angažovan u svim oblastima i priprema dokumentaciju za dobijanje sredstava kod resornih ministarstava i međunarodnih razvojnih organizacija.

infocentarjug.rs