Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Opština Lebane obeležila svoju slavu Mitrovdan (FOTO)

Opština Lebane, u svečanoj sali opštine, poslavila je svoju slavu Mitrovdan.

Najpre je održana liturgija u crkvi Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu a nakon toga je usledilo sečenje slavskog kolača u svečanoj sali opštine Lebane.

Novi grb opštine Lebane usvojen je 2017. godine sa svetim Justinijanom (rođen pokraj Lebana) i Svetim Dimitrijem koji se danas slavi kao Slava opštine jer je Lebane od Turaka oslobođeno baš na Mitrovdan 1878. godine.

Ovogodišnji domaćin slave bio je Miodrag Živković, pomoćnik predsednika opštine koji je svojim građanim poželeo srećnu slavu i puno zdravlja. Sečenju slavskog kolača prisustvovali su sveštenici crkve Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu i crkve Sveta Petke u Bošnjacu.

Slavski kolač za narednu godinu Živković je predao Nenadu Bogdanoviću, rukovodiocu poljoprivredne službe u Lebanu.

Po završetku ove svečanosti u sali Doma kulture Svečanom akademijom obeležen je Dan opštine Lebane.

 

Foto galerija:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Zabranjeno preuzimanje slika bez pozivanja na izvor! 

(Info centar juga)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.