Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Opština Medveđa – PRVA u zemlji u oblasti upravljanja ljudskim resursima

Projekat „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, omogućio je opštini Medveđa da zauzme vodeće mesto u konkurenciji od 60 gradova i opština koje su vrednovane po učincima na implementaciji Zakona o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave.

Đorđe Belamarić, konsultant ispred Saveta Evrope danas je izvršio procenu na osnovu Upitnika za vrednovanje učinka u oblasti Upravljanja ljudskim resursima, koji je pokazao da je opština Medveđa u potpunosti realizovala projekat, završila obe komponente, i kao takva uspela da se nađe na vrhu u sprovođenju funkcije ljudskih resursa.

Opština Medveđa je konkurisala i prijavila se kod Saveta Evrope za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. Od velikog broja prijavljenih gradova i opština, Medveđa je uspela da se nađe na listi pilot lokalnih samouprava u kojima se 6 meseci unazad sprovodila kontinuirana obuka.

Cilj obuke je modernizacija i unapređenje opštinske administracije, a najveću korist imaće krajnji korisnici, građani opštine Medveđa.

Partneri na projektu bili su SКGO, Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu i Savet Evrope, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Vizija i cilj opštine Medveđa je da ima stručne, kvalitetne i posvećene kadrove, koji posao obavljaju predano, savesno i profesionalno, poštuju vrednosti organizacije i etički kodeks, koji teže ka stalnim ličnim i profesionalnim razvojem, ulažući maksimalne napore kako bi kvalitet usluga za građane i privredu bio na najvišem mogućem nivou.

 

Zahvaljujući službenicima za upravljanje ljudskim resursima (ULJR) koji su implementirali pilot projekat, opština Medveđa se trenutno nalazi na prvom mestu, ispred grada Smedereva koji je do sad bio vodeći u ovoj oblasti. Uloga ULJR je da osiguraju da su odgovarajući ljudi sa pravim znanjem i veštinama, na pravom mestu i u pravo vreme.

 

(ICJ)