Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Opština Medveđa uzela učešće na 10. Međunarodnoj konferenciji o mineralnim resursima

Jubilarna Konferencija o mineralnim resursima, međunarodnog karaktera, održava se već 10 godina zaredom. Ove godine, zbog uticaja aktuelne pandemije, konferencija je održana onlajn.

Drugog dana konferencije na temu „Rudarstvo i lokalne zajednice – Uticaj pandemije na regionalni razvoj“, učešće je uzela i opština Medveđa. Ovogodišnja konferencija je pružila dragocen uvid u informacije o rudarsko-geološkim projektima u Srbiji i drugim zemljama, na kojoj su predstavljeni primeri najbolje prakse u domenu održivog rudarstva, o izazovima sa kojima se sreću žene rukovodioci u rudarskoj industriji, o inovacijama u rudarskoj opremi i tehnologijama, kao i o mogućnostima finansiranja u geologiji i rudarstvu, zatim o uticaju rudarstva na lokalnu samoupravu, o važnosti projektnog finansiranja u rudarskom sektoru i ostale važne teme.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je, u drugom danu ove prestižne međunarodne konferencije, izneo presek stanja vezan za korona virus, kao i zajedničku saradnju sa kompanijama koje vrše istraživanje i rudarenje na teritoriji opštine Medveđa.

Pored eksploatacije u rudniku Lece, istražno polje pokriva i kompanija Metalfer, dok u ataru sela Tulare istraživanje vrši “Dunav minerals”, a od pre godinu, dve i „Jantar“ grupa. Dobra koordinacija i međusobna saradnja prilikom pandemije značajno je olakšala poslovanje svih subjekata na teritoriji opštine Medveđa, koja teži unapređenju u daljem radu.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.