Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Osnovna škola Radovan Kovačević Maksim u Lebanu, prva u Jablaničkom okrugu, dobila elektronsko školsko zvono

Osnovna škola Radovan Kovačević Maksim u Lebanu, prva je u Jablaničkom okrugu, dobila elektronsko školsko zvono. Tim povodom predsednik opštine Ivan Bogdanović je, sa saradnicima, posetio je ovu školu i najavio da će u narednom periodu elektronsko zvono dobiti sve škole na teritoriji opštine.
Digitalno školsko zvono je uređaj malih dimenzija koji sadrži računar i koristi se za automatsko aktiviranje zvona, puštanje muzike preko razglasa, prikaz obaveštenja i galerije slika na ekranu u holu škole. Karakteriše ga mala potrošnja energije i bešuman rad. Povezuje se sa televizorom ili monitorom putem kabla.
„Osnovna škola Radovan Kovačević Maksim je danas dobila elektronsko zvono, ova inovacija sprovedena je uz podršku lokalne samouprave a na inicijativu škole sprovedena i realizovana. Đaci od danas na monitoru, koji je postavljen u hodniku škole, mogu videti informacije o tačnom vremenu, datumu, vremenu koje je preostalo do završetka odmora ili časa, ime škole, logo, kontakt informacije, pokretne poruke dobrodošlice, obaveštenja i druge informacije. Na svakom odmoru između časova automatsko školsko zvono pusta muziku. Plan je da u narednom periodu i ostale škole na teritoriji naše opštine dobiju elektronsko zvono jer moramo ići u korak sa vremenom. Napomenuo bih i to da je projekat za rekonstrukciju i energetsku efikasnost škole odobren prošle godine ali je zbog cele situacije izazvane covidom-19 isti bio stopiran. Nadam se, obzirom da se borba sa koronom privodi kraju, da ćemo nastaviti sa realizacijom projektnih aktivnosti, rekonstrukcijom škole Radovan Kovačević Maksim i Gimnazijom, a u pripremi su i projekti za ostale škole na teritoriji opštine Lebane.  “ – rekao je predsednik Bogdanović.
Direktor osnovne škole Radovan Kovačević Maksim u Lebanu, Nebojša Đorđević kaže da su deca jako zadovoljna i da ih je ova inovacija jako obradovala a posebno što na odmoru mogu slušati muziku.