Medveđa Vesti

Otkriven spomenik palim borcima u Bogunovcu

Na inicijativu Mileta Radosavljevića a uz podrčku meštana Bogunovca i opštine Medveđa danas je u ovom selu otkriven spomenik palim borcima iz ovog kraja. Nako toga održane su 8. Bogunovačke igre.

Medveđa – Bogunovac – Danas je u selu Bogunovac, koje se nalazi na samoj adinistrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, otkriven spomenik palim borcima iz ovog sela a koji su svoje živote dali u balkanskom, prvom i drugom svetskom ratu, kao i u NATO agresiji 1999. godine. Na spomenicima su ispisana imena 27 palih boraca iz ovog sela u Gornjoj Jablanice. Spomenici su podignuti na inicijativu Mileta Radosavljevića iz ovog mesta.

Bogunovce 04 Bogunovce 05 Bogunovce 06

„Ovi spomenici krajputaši, koji su ozbiljno nagriženi zubom vremena, ali na žalost i našom nebrigom, postavljeni su ovde da nas podsećaju na mučenike koji su ginuli širom Balkana u slavu svoje otadžbine“, rekao je Mile Radosavljević obraćajući se okupljenima.

Bogunovce 07

Otkrivanju spomenika pored meštana Bogunovca prisustvovalo je i lokalno rukovodstvo iz Medveđe na čelu sa predsednikom opštine dr Nebojšom Arsićem. U obraćanju okupljenim meštanima Arsić je naglasio da oseća veliki ponos što je danas ovde, jer je, kako je naglasio, i sam potomak palih boraca. Ne smemo zaboraviti sve one koji su dali svoje živote za slobodu otadžbine, a otkrivanjem ovog spomenika oni će živeti večno, podvukao je Arsić.

Bogunovce 01 Bogunovce 03 Bogunovce 02

Spomenik su osveštali jereji Boban Vuković iz Medveđe i Miloš Živić iz Sijarinske banje. Otrkivanju spomenika prisustvovao je veliki broj meštana Bogunovca i okolnih mesta.

Bogunovac Bogunovce 08

Nakon otkrivanja i osveštavanja spomenika na igralištu u Bogunovcu održane su tradicionalne 8. po redu Bogunovačke igre. Nadmetanje se odvijalo u malom fudbalu, nadvlačenju konopca, krosu i bacanju kamena s ramena.
Prvo mesto u malom fudbalu zauzela je ekipa Lavovi, dok je drugo mesto zauzela ekipa Tijanići i drugari. U nadvlačenju konopca prvo mesto je zauzela ekipa Obnova,  u bacanju kamaena s ramena prvo mesto je zauzeo Nikola Stanojević.
Za njbolje učesnike obezbeđene su medalje i pehari.

Bogunovac igre 01 Bogunovac igre 02 Bogunovac igre 03 Bogunovac igre 04 Bogunovac igre 05Bogunovac igre 06Bogunovac igre 07