Društvo Jug Srbije Kosovo Srbija Vesti

Petar Petković novi direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Novopostavljeni direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković, kojeg je vlada na tu funkciju imenovala 8. oktobra, danas je zvanično preuzeo dužnost od svog prethodnika Marka Đurića.

Izvor:Kosovo-online

Petković i Đurić potpisali su u kabinetu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u prisustvu članova proširenog kolegijuma bivšeg direktora, Zapisnik o primopredaji dužnosti.

Novom direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju predati su: Izveštaj o radu, Izveštaj o broju i strukturi zaposlenih i radno angažovanih i Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Petar Petković na funkciju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju stupa nakon što se od 2016. godine pitanjima u našoj južnoj pokrajini bavio sa mesta pomoćnika direktora Kancelarije.

Petković je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na Katedri za međunarodne i evropske studije, završio trogodišnje doktorske studije i 9. oktobra 2018. godine odbranio doktorsku disertaciju na temu: „Transnacionalizam evropske hrišćanske demokratije u XX veku“, stekavši zvanje doktora političkih nauka.

Diplomske akademske master studije završio je, takođe, na Fakultetu političkih nauka, gde je stekao zvanje diplomiranog politikologa mastera 2011. godine.

Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije završio je 2007. godine, a diplomirao je 2006. godine na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Učestvovao je na brojnim međunarodnim i domaćim naučnim konferencijama, okruglim stolovima i tribinama posvećenim međunarodnim odnosima, a autorske radove iz oblasti evropskih studija i drugih aktuelnih međunarodnih tema objavljivao je u domaćim i međunarodnim naučnim časopisima i zbornicima radova.

Zaposlen je u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu od 2007. godine, sa zvanjem naučnog saradnika, gde mu je status u mirovanju.

Član je glavnog odbora Srpske napredne stranke od 2017. godine. Narodni poslanik bio je u devetom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, od 2012. do 2014. godine, a funkciju savetnika u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije obavljao je od 2007. do 2008. godine.

Petar Petković rođen je 1980. godine u Zaječaru. Govori engleski jezik, a služi se ruskim. Oženjen je suprugom Nadicom, i otac je dvoje dece.

 

Info centar juga