Društvo Srbija Vesti

Pojačan nadzor inspekcije rada tokom praznika

Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vršio je u toku novogodišnje noći pojačan nadzor u ugostiteljskim objektima, koji će biti nastavljen i u toku predstojećih praznika.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navodi se da je cilj pojačanog nadzora kontrola radno-pravnog statusa zaposlenih i kontrola angažovanja izvođača estradno-muzičkih programa.

Inspektorat za rad je, na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Srbije – Sindikata estrade i Unije poslodavaca Srbije, sa drugim nadležnim inspekcijama, 21. i 22. decembra 2018. godine otpočeo vršenje zajedničkih inspekcijskih nadzora.

NJihov cilj je kontrola radnopravnog statusa radno angažovanih lica i kontrola angažovanja izvođača estradno-muzičkih programa, prema Posebnom kolektivnom ugovoru za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu („Službeni glasnik RS“, br. 23/15, 13/18 i 37/18), u ugostiteljskim objektima na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je želja resornog ministarstva da svi poštuju zakon i da svi građani ostvare prava koja im pripadaju.

Inspekcija rada je tokom prethodne godine ostvarila značajne rezultate, nastavićemo i u ovoj godini vredno da radimo u interesu građana, poručio je Đorđević.