Bojnik Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti

Policija noćas ima pojačanu kontrolu u saobraćaju

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave Pravoslavne nove godine je ukazala da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerna i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara.
Mole se građani da na adekvatan način obezbede svoju imovinu i to da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere a ukoliko iste ne poseduju da adekvatan način obezbede svoju imovinu, novac i druge dragocenosti dok će Policijska uprava u Leskovcu pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga.
Upućujemo apel svim sugrađanima da pirotehnička sredstva (petarde, vatrometi, konfete ….) u trenucima slavlja ne koriste jer upotreba ovih sredstava, koja su sumnjivog porekla, na nestručan način može dovesti do neželjenih posledica i telesnog povređivanja.
Saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača .
Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192 i 016/200-221, navodi se u saopštenju PU Leskovac.