Lebane Vesti

Porodiljama u Lebanu po 20.000 dinara

Opštinsko veće Lebana donelo je odluku da svim porodiljama koje su se porodile u 2016. godini isplati jednokratnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara.

Lebane – Porodiljama koje su na svet donele decu u februaru i martu 2016. godine danas je lokalna samouprava Lebana uručila poklon pakete i jednokratnu novčanu nadoknadu od 20.000 dinara. Kako saznajemo od zamenika predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića, u narednim mesecima biće isplaćena pomoć i svim ženama koje su se porodile u ovoj godini.  

Porodilje 002 Porodilje 005

„Ovo nije velika nadoknada, ali ovo je, ako tako može da se kaže, neka vrsta stimulacije da se rađa što više dece kako bi se povećao natalitet. Opština Lebane će i dalje stimulisati mlade bračne parove kako bi se rađalo što više dece“ istakao je Ivan Bogdanović, zamenik predsednika opštine Lebane koji je u ime lokalne samouprave uručio koverte sa novcem i poklon pakete.
Mlade mame su se zahvalile opštini Lebane što ih se setila i izrazile nadu da će se ovakav trend nastaviti. Ovo je zaista jedan lep gest naše opštine i za svaku je pohvalu ističu mlade mame.

Porodilje 004 Porodilje 003