Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

POZIV leskovčanima da izmire svoja dugovanja

Odeljenje za finansije grada Leskovca, Odsek lokalne poreske administracije podseća poreske obveznike poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, komunalne takse na firmu, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, naknade za korišćenje građevinskog zemljišta da izmire svoje obaveze, dospele na dan 31.12.2017.

S obzirom na to da rashodi gradkog budžeta zavise od prihoda koji se ostvare u toku godine, takođe zavisi i mogućnost grada da svoje obaveze blagovremeno izmiruje.

Ovom prilikom se građani i privrednici podsećaju da na osnovu poreskih obaveza grad Leskovac od građana i privrednika potražuje oko 2,2 milijarde dinara, što predstavlja oko 60% ovogodišnjeg budžeta grada.

Ukoliko bi ova dugovanja prema gradu bila izmirena, mogla bi da se povećaju izdvajanja za mlade, poljoprivredu, izgradnju ulica, vodovodnih i kanalizacionih mreža, kulturu, sport, stanovnike bez primanja, odnosno, da se odgovori obavezama koje su postavljene Odlukom o budžetu grada Leskovca.

Grad Leskovac je u toku decembra 2017. izmirio sve obaveze po osnovu raspisanih konkursa za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača.  U toku januara tekuće godine biće izmirene sve obaveze prema zaposlenima po osnovu zaostalih plata. Najuspešniji talenti će biti nagrađeni za Svetog Savu. U toku februara biće isplaćene jubilarne nagrade zaposlenima u osnovnom i srednjem obrazovanju. Obaveze prema dobavljačima i izvođačima se uredno izmiruju.

Da bi moglo da se nastavi sa realizacijom plana i programa, a sve u cilju zadovoljenja potreba građana i privrede, neophodno je da poreski obveznici uredno izmiruju svoje obaveze prema gradu.
Svest o značaju izmirenja dospelih obaveza prema budžetu grada mora da se podigne na viši nivo, a u korist svih građana Leskovca, navodi se u saopštenju.

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.