Bojnik Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

POZIV ZA MLADE "Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama"

Na konferenciji za novinare, predstavnici udruženja „Pokret mladih snaga Lebane“ predstavili su projekat „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u okviru javnog konkursa za programe i projekte u sprovođenju ciljeva nacionalne strategije za mlade.

4-ok

Projekat „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“ otpočeće 13. decembra tribinom u Bošnjacu i trajaće 6 meseci.

Ovaj projekat ima zadatak da najpre aktivira i motiviše mlade iz ruralnih sredina u segmentu zapošljavanja ali i da podigne njihova znanja u oblasti preduzetništva, ruralnog preduzetništva i organske proizvodnje, rečeno je na konferenciji.

5-ok-ivan-jovic

„Prvi deo projektnih aktivnosti biće održavanje tribine u mesnim zajednicama, kako bi se mladi informisali o projektu i mogućnostima prijave za obuke a nakon toga biće izvršena selekcija za 80 mladih, starosti od 15 do 30 godina, koji će proći kroz edukacije za pokretanje biznisa i izradu biznis plana, organsku proizvodnju i preduzetništvo u ruralnom turizmu“ – rekao je Ivan Jović, koordinator projekta.

2-ok

Partneri na realizaciji ovog projekta, čija je vrednost 1.300.000 dinara, su Kancelarija za mlade Lebane, Bojnik i Medveđa kao i Nacionalna služba za zapošljavanje.

„Očekivani efekti ovog projekta su da najmanje 80 mladih ljudi iz seoskih sredina prođu ovu obuku i dobiju sertifikate, sa kojima će kasnije lakše moći da se obrate postojećim fondovima i konkurisati za bespovratna sredstva a ti sertifikati će biti priznati od Nacionalne službe za zapošljavanje“ – dodao je Jović.

6-ok-ivica-bogdanovic

„Od osnivanja Kancelarije za mlade, jedan od prioriteta je upravo bio cilj zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, i lepa je vest da postoji jedno ovakvo udruženje koje može da realizuje ovakvu vrstu projekta. Samnom se slažu i kolege iz ostalih kancelarija, iz Bojnika i Medveđe, tako da ćemo i u buućnosti sa zadovoljstvom učestvovati u realizaciji ovog i ostalih projekata“ – rekao jeIvica Bogdanović, koordinatr Kancelarije za mlade iz Lebana.

3-ok

Opširnije informacije sve zainteresovane osobe, starosti od 15 – 30 godina, mogu dobiti u udrženju „Pokret mladih snaga Lebane ili na njihovoj fb stranici, u Kancelarijama za mlade u Lebanu, Bojniku i Medveđi.