Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

„Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“ organizovalo druženje sa decom u duhu pravoslavlja na pravoslavni praznik

Na veliki pravoslavni praznik Sv. Apostol Luka i Sv. Petar Cetinjski, „Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“ u saradnji sa igraonicom „Ostrvo zabave“ održalo je druženje u duhu pravoslavlja.

„Veliki broj dece prisustvovao je ovom druženju gde smo zajedno sa decom govorili o stvaranju čoveka, gde smo bojili pravoslavne bojanke, gledali biblijski crtani film i naravno imale slobodne aktivnosti, tj vreme za igru. Na kraju svako dete je dobilo simboličan poklon (Krstić, brojanicu i ikonicu). Na ovaj način smo zaštitili našu decu od učestvovanja u paganskim običajima, a ujedno smo učestvovali u očuvanju naše pravoslavne vere i tradicije. Zahvaljujemo se roditeljima koji su se odazvali, koji su doveli svoju decu, verujemo da im se druženje dopalo.Veliko hvala sveštenstvu crkve „Usekovanje glave svetog Jovana Krstitelja“ iz Lebana i sveštenstvu crkve „Svete mučenice Paraskeve“ iz Bošnjaca na donaciji krstića, ikonica i brojanica. Slava Bogu!“ – stoji u saopštenju Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava.

 

FOTO GALERIJA

   

   

   

(Info centar juga)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.