Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Predsednik Bogdanović sa saradnicima obišao STŠ „Vožd Karađorđe“

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović sa svojim saradnicima obišao je danas STŠ „Vožd Karađorđe“ povodom kupovine novog automobila za obuku đaka budućih vozača, opreme za kabinet i alat za potrebe škole.
Naime, preko Ministarstva pravde, u okviru “Opportunity” programa, srednja Tehnička škola „Vožd Karađorđe“ u Lebanu dobila je 3 miliona 147 hiljada dinara. Ova sredstva upotrebljena su za kupovinu novog automobila za obuku učenika ove škole, opremanje kabineta za šta je izdvojeno milion i dvesta hiljada dinara kao i za kupovinu neophodnog alata. Ova obrazovna ustanova ima kompletnu internet mrežu i opremljena je najsavremenijim radionicama za praktično izvođenje nastave.

Škola poseduje i savremenu Mašinsku radionicu, a ove godine je trebala da bude domaćin i Republičkog takmičenja tehničkih škola koje je odloženo zbog epidemije coronavirusa.

U predhodne dve godine lokalna samouprava uložila je tri miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju toaleta a već u toku naredne godine krenuće se sa rekonstrukcijom cele zgrade.

Direkotor Tehničke škole u Lebanu, Mirko Pešić kazao je ovom prilikom da ovu školu, sa četiri obrazovna profila, mašinstvo, saobraćaj, ekonomija i tekstilstvo, pohađa oko 400 učenika. Ova obrazovna ustanova prilagodila se novonastaloj situaciji vezanoj za virus kovid-19 primenjujući kombinovani i on-line sistem nastave uz stalnu primenu mera.

Profesor računarstva i informatika Stole Trajković, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je ova škola u poslednje dve godine dovedena na jako visok nivo po pitanju opreme i zahvalio se lokalnom rukovodstvu za nesebičnu pomoć.

infocentarjug.rs 
FOTO GALERIJA: