Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Predsednik Skupštine opštine Bojnik, Dejan Stojanović danas podneo neopozivu ostavku

U Bojniku je danas održana 42. sednica Skupštine opštine a na dnevnom redu su se našla dva pitanja i to Predlog odluke o izmeni Odluke o obrazovanju projektnog tima i pitanja i predlozi odbornika.

Nakon utvrđivanja potrebnog kvoruma prisutnima se obratio predsednik Skupštine opštine Dejan Stojanović koji je na opšte zaprepašćenje prisutnih podneo neopozivu ostavku,  iako je ova sednica bila sazvana po hitnom postupku. Nakon njegovog izlaska iz sale bioskopa u kojoj se uz strogo poštovanje zdravstvenih mera održavala sednica ovaj skup napustili su i svi predstavnici vladajuće stranke.

Potpredsednik Skupštine Dragan Stojanović dao je desetominitnu pauzu, a nakon toga konstatovano je da se zbog nedostatka kvoruima sednica ne može nastaviti.

Stojanović je u izjavi za Televiziju 4S rekao da su razlozi za ostavku lične prirode jer želi da u završnicu izborne kampanje uđe kao običan građanin, a ne kao predsednik Skupštine opštine Bojnik i da je to još na početku svog mandata obećao odbornicima.

Ovaj čin izazvao je negodovanje opozicionih odbornika. U ime GG „Novi ljudi za novi Bojnik“ Dragoslav Mitić je ovaj  postupak predsednika Skupštine opštine Bojnik ocenio je kao neozbiljan i neodgovoran.

Nakon zakazane sednice SO Bojnik odbornici su se razišli, a očekivanja svih su da će na predstojećim izborima 21. juna građani dati konačan sud o njihovom radu.

 

Televizija 4S