Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Predsednik Vučić u Leskovcu: Za godinu i nešto dana stadion po UEFA propisima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Leskovac i obišao stadion ,,Dubočica“, gde je planirana izgradnja novog gradskog stadiona, kao i radove na obnovi zgrade Opšte bolnice.
Vučić je prilikom obilaska stadiona „Dubočica“, rekao da će radovi na izgradnji šest stadiona, u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu početi najkasnije u aprilu sledeće godine.

„Za godinu i nešto dana, ovde će ljudi moći da vide fantastičan objekat“, rekao je predsednik Vučić i istakao da će dobar stadion mnogo značiti građanima u ovom delu Srbije.

Do kraja septembra biće završen Projekat za građevinsku dozvolu, nakon čega sledi tehnička kontrola projekta.

„Svi gradski stadioni biće kapaciteta oko 8200 sedišta i projektuju se tako da ispunjavaju uslove koje propisuje UEFA. Vreme za realizaciju projekta je do 20 meseci“, rekao je predsednik i dodao da će biti uloženo oko 20 miliona evra po stadionu.

Vučić je istakao da će svi stadioni biti izgrađeni po međunarodnim standardima, pokriveni, sa najmodernijim reflektorima i da će na njima moći da igra reprezentacija.

Predsednika Vučića dočekao je veliki broj sportista. „Kada vas ima ovoliko koji želite da se bavite sportom, da imate zdravo telo i zdrav duh, to će sigurno dati rezultate. Hvala vam što ste se okupili u ovolikom broju, prosledite pozdrave svojim porodicama“, kazao je Vučić, okupljenim mališanima.

   

   

Predsednik Vučić obišao je i radove na obnovi Opšte bolnice u Leskovcu i najavio da će bolnica za godinu i po dobiti i magnetnu rezonancu.

„U toku su i radovi na obnovi Opšte bolnice u koju ćemo uložiti 1,2 milijarde dinara u dve faze, a završeni su radovi na obnovi Infektivne klinike i to su pokazatelji kako zemlja napreduje i razvija se. Treba da pokušamo da ljude zadržimo u mestima u kojima su rođeni ako im ponudimo uslove za život kao u velikim gradovima, i dramatičnim popravljanjem životnog standarda“, naglasio Vučić.

   

On je najavio i da će medicinskim radnicima već od novembarske plate biti uvećana zarada i da će medicinski tehničari imati najveće povećanje, najverovatnije od 15 odsto.

Vučić je najavio i da će svi penzioneri u Srbiji dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, kao i povećanje penzija od decembra ili januara.