Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa

Predstavljanje godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2019. godine

Stalna konferencija gradova i opština i Delegacija EU u Srbiji, organizovale su skup povodom predstavljanje godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2019.godine koji je održan danas u Beogradu.

Skup se organizuje u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama na putu ka EU – Druga faza” koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO u saradnji sa Asocijacijom lokalnih vlasti i regiona Švedske.

Cilj skupa je da se gradonačelnicima i predsednicima opština približe stavovi, ocene i preporuke Evropske komisije vezano za dalji proces pristupanja EU sadržane u Izveštaju EU o napretku Srbije za period 2018-2019. godine, kao i pregled nacionalnog nivoa na iznete ocene i izazove za lokalnu samupravu u Srbiji u predstojećem periodu. Na skupu u Beogradu prisustvovao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Ovo je bila ujedno i dobra prilika da se otvori diskusija sa predstavnicima EU i nacionalnog nivoa u vezi obaveza koje su pred lokalnom samoupravom u pogledu primene evropskih standarda na lokalnom nivou.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.