Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Predstavnici lokalne samouprave danas obišli renovirano izdvojeno odeljenje osnovne škole Radovan Kovačević u selu Geglja

Predstavnici lokalne samouprave obišli su danas izdvojeno odeljenje osnovne škole Radovan Kovačević u selu Geglja, a povod za obilazak su renovirane prostorije ove škole.

Mirjana Bogdanović, član opštinskog veća u Lebanu kazala je ovom prilikom da su iz opštinskog budžeta za renoviranje ove, i još dve škole u Popovcu i Konjinu, izdvojena sredstva u iznosu od milion i dvesta hiljada dinara.

ICJ – Izdvojeno odeljenje OŠ Radovan Kovačević u selu Geglja
Foto: Info centar

„Samo u ovom izdvojenom odeljenju uloženo je oko 395 hiljada dinara. Zamenjena je kompletna stolarija, postavljena nastrešnica i napravljen sanitarni čvor, čime su se u znatnoj meri unapredili uslovi za boravak mališana u ovom seoskom mestu“- rekla je Bogdanovićeva.

„Na rekonstrukciji izdvojenog odeljenja u Geglji radilo se dva meseca i kao što je već rečeno, urađena je nastrešnica, sve prostorije su okrečene, urađen je sanitarni čvor, kojeg do sada ova škola nije imala. Napomenuo bih da smo ove godine uradili i rekostrukciju škole u Popovcu, za šta je izdvojeno 323 hiljade dinara, i školu u Konjinu za šta je izdvojeno oko 485 hiljada dinara. Cilj nam je da stvorimo što bolje uslove za rad učenika i naših radnika u izdvojenim odeljenjima. Odlične uslove za rad ima i škola u Grgurovcu, jedinom nam je ostala škola u Gornjem Vranovcu koja je u jako lošem stanju ali će se sa renoviranjem iste krenuti već naredne godine. Ovom prilikom bih se zahvalio lokalnoj samoupravi, posebno predsedniku Ivanu Bogdanoviću, za nesebičnu pomoć, roditeljima ove dece koji su nam sve vreme pomagali i pomoćnim radnicima škole, koji su odradili veći deo posla kako bi ova škola izgledala ovako lepo“ – kazao je Nebojša Đorđević, direktor OŠ Radovan Kovačević Maksim.

 

Izdvojeno kombinovano odeljenje osnovne škole u Geglji ima osam učenika i troje predškolaca. Učiteljica, Violeta Janković kaže da su uslovi za rad bili jako teški i da je jedan od najvećih problema za decu bio sanitarni čvor.

Osmoro osnovaca i troje predškolaca dočekali su danas predstavnike lokalne samouprave, direktora škole i medije kao pravi domaćini, osmeh na njihovom licu govorio je više od reči. Učionica topla, novogodišnja jelka okićena ukrasima koji su uglavnom sami napravili a deca presrećna, ne toliko zbog slatkiša koji su dobili već, zbog novog izgleda škole jer kako reče jedna od majki, „ovo je njihova druga kuća.“

infocentarjug.rs