Srbija Vesti

Preminuo poznati pevač Džej Ramadanovski

Poznati pevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini u Beogradu, kako je javila Tv Pink. On je preminuo od posledica srčanog udara. Inače, Džej je pre tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delinkvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine. U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina „Zmaj“ gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu. U to doba muzikom se bavio amaterski. Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom „Zar ja da ti brišem suze“ učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Tokom 1990-tih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Zar ja da ti brišem suze, Ljubio sam nisam znao, Jedan-dva, Ko se s’ nama druži, Blago onom ko rano poludi, Rađaj sinove, Sa moje tačke gledišta, Upalite zamnom sveće, Na ivici pakla, Oprosti majko, Zato, Ludo vino, Vozi, vozi, Uspori malo sudbino sestro, Živim život koji moram, Noćas mi se nespava, Zar ja da ti brišem suze……samo su neke od mnogobrojnih hitova Džeja Ramadanovskog.

Izvor:YouTube

Pesma „Nedelja“ obeležeila je njegovu karijeru ali i dan kada nas je zauvek napustio.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

 

infocentarjug.rs