Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Priprema zajedničkih koncepata projekata na Međunarodnoj radionici u Skoplju

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovao je dvodnevnu međunarodnu radionicu za identifikaciju i pripremu zajedničkih koncepta projekata za pristup razvojnim sredstvima EU. Radionica je održana 11. i 12. aprila 2019. godine u hotelu Rusija – Skoplje.

Događaj je organizovan u okviru aktivnosti na projektu „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“ koji sufinansira Razvojna agencija Srbije (RAS) u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou.

Ispred opštine Medveđa, učešće na radionici uzeli su predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i Marko Pejić, ispred lokalne samouprave Medveđa.

Cilj događaja je okupljanje članova mreže gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Srbije i opština severozapadnog regiona i regiona Skoplja iz Severene Makedonije kao i da bi napravili konkretne korake u identifikaciji i pripremi zajedničkih koncepata projekata za pristup razvojnim sredstvima EU.

Učesnici radionice su mogli da prepoznaju zajedničke potrebe, zajedničke probleme a program prekogranične saradnje je šansa za njihovo rešavanje sve u cilju boljeg života građana sa obe starne granice.

 

(Kraj)