Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Priprema zajedničkih koncepata projekata na Međunarodnoj radionici u Skoplju

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovao je dvodnevnu međunarodnu radionicu za identifikaciju i pripremu zajedničkih koncepta projekata za pristup razvojnim sredstvima EU. Radionica je održana 11. i 12. aprila 2019. godine u hotelu Rusija – Skoplje.

Događaj je organizovan u okviru aktivnosti na projektu „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“ koji sufinansira Razvojna agencija Srbije (RAS) u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou.

Ispred opštine Medveđa, učešće na radionici uzeli su predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i Marko Pejić, ispred lokalne samouprave Medveđa.

Cilj događaja je okupljanje članova mreže gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Srbije i opština severozapadnog regiona i regiona Skoplja iz Severene Makedonije kao i da bi napravili konkretne korake u identifikaciji i pripremi zajedničkih koncepata projekata za pristup razvojnim sredstvima EU.

Učesnici radionice su mogli da prepoznaju zajedničke potrebe, zajedničke probleme a program prekogranične saradnje je šansa za njihovo rešavanje sve u cilju boljeg života građana sa obe starne granice.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.