Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Promocija „Roštiljijade“ u Sokobanji i Beloj Palanci

Turistička organizacija grada Leskovca se u okviru svojih aktivnosti na  promociji grada i „Roštiljijade“ za dane vikenda uspešno predstavila u Sokobanji i Beloj Palanci.

U petak, 13. avgusta promocija je održana u okviru festivala „Prva harmonika Sokobanja“, a sledećeg dana, u subotu 14. avgusta u okviru manifestacije „Dani banice“.

Zahvaljujući dugogodišnjoj, uspešnoj saradnji sa kolegama iz TO Sokobanja i  TO Bela Palanka, grad Leskovac i „Roštiljijada“ promovisani su  na najbolji mogući način. U samom centru dešavanja, Turistička organizacija grada Leskovca imala je svoj promo pult, gde su mnogobrojni prisutni posetioci mogli da se informišu o našim prirodnim potencijalima, bogatom kulturno – istorijskom nasleđu i gastronomskoj ponudi, a podeljena je i velika količina propagandnih materijala.

Promocije su izazvale veliko interesovanje medija, a naročito priprema velike pljeskavice od 30 kg. Pljeskavice koje su nakon pečenja podeljene oduševljenim posetiocima,  uspešno je pripremio poznati leskovački roštilj majstor, dugogodišnji pobednik na takmičenju koje se održava u okviru „Roštiljijade“, Ljubiša Đorđević.

Velika atrakcija na ovim događajima  bile su  nove maskote „Roštiljijade“ koje su izazvale divljenje i radost posebno kod mlađe populacije.

 

infocentarjug.rs