Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Lebane Vesti

Promocija školskog časopisa u OŠ ,,Vuk Karadžić“ Lebane

Svi učenici škole prisustvovali su dvodnevnoj promociji školskog časopisa ,,Vučić“ koji iz štampe izlazi već sedamnaest godina, a poslednjih šest godina ima i svoju elektronsku verziju na sajtu škole.

     

https://vuklebane.edu.rs/publikacije/casopis-vucic/

„Svakodnevnim zalaganjima ostvarujemo ciljeve čineći školu obrazovnom ustanovom 21.veka. Marketing škole je na zavidnom nivou zahvaljujući brojnim aktivnostima naših učenika i nastavnika. Adaptiramo školske prostorije za kabinetsku nastavu učešćem u projektu „2000 digitalnih učionica“, obezbeđujemo nastavna sredstva za potrebe savremene nastave, pored uvođenja Es dnevnika, učestvujemo u brojnim projektima, pokrećemo konkurse povodom značajnih jubileja, kvizove, akademije i čitalačka takmičenja, organizujemo manifestacije u Caričinom gradu, domaćini smo brojnih predavanja. Nastavnicima omogućujemo stručna usavršavanja i posete festivalima, sajmovima, izložbama. Staramo se da škola bude bezbedna, prijatna i motivišuća sredina za rad“, izjavio Dragan Jović.

   

 

„Časopis je spoj nastavničkih i učeničkih aktivnosti, prati rezultate sa takmičenja, posete, izložbe, festivale, konkurse, projekte, ekskurzije, dokumentuje sva zbivanja u školi, kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima. Kreativnost učenika i nastavnika, njihovi afiniteti i angažovanja, učinili su ovogodišnji broj sadržajnijim i ozbiljnijim. Objedinili smo tradicionalno i moderno kroz prikaz lokalne istorije i novine koje obrazovanje donosi. Stvarajući časopis otkrivamo lice škole i obeležje kojim se ponosimo“, reči su urednika časopisa Dubravke Đorđević.

(Kraj)