Leskovac Vesti

Proslava 52. rođendana Gerontološkog centra

Ustanova za odrasle i starije proslavila je 52 godine postojanja i rada u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, zaposlenih i brojnih gostiju.

Leskovac – Direktorka Gordana Savić pričala je o istorijatu gerontološkog centra i kazala da ova ustanova poslednjih godina ima nesebičnu podršku gradonačelnika, lokalne samouprave i Agencije za lokalni ekonomski razvoj.
„Postigli smo mnogo, a planiramo da uradimo još više kako bi ovu ustanovu načinili pravim domom za naše korisnike“, rekla je Gordana Savić.

proslava-u-gerontoloskom-centru-01 proslava-u-gerontoloskom-centru-03 proslava-u-gerontoloskom-centru-04

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je naveo da je Grad Leskovac je finansirao zamenu kompletne stolarije na ovoj ustanovi, omogućavajući korisnicima toplije i ugodnije mesto za boravak, a za te namene izdvojili smo 5,6 miliona dinara.
„Takođe izdvajamo sredstva za rad geronto domaćica koje na čitavoj teritoriji našeg grada pomažu starim i iznemoglim licima u nabavci lekova, namirnica, poslovima u kući i drugim situacijama u svakodnevnom životu. Samo u ovoj godini smo za njihovo angažovanje opredelili gotovo 4 miliona dinara. Finansiramo i izgradnju Dnevnog boravka za stare koji će uskoro biti završen i koji će dodatno olakšati život ovoj populaciji“, istakao je gradonačelnik.
Ustanova za odrasle i starije sa radom je počela 1938. godine kao Sirotinjski dom za stare, a u današnjoj zgradi nalazi se od 1964, od kada je dva puta dograđivana i više puta rekonstruisana. Sadašnji kapacitet ove ustanove je 180 ležajeva.