Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti Zabava

Prva mala dama turizma Srbije Sofija Stojiljković iz Leskovca

U ekskluzivnom prostoru kluba City Hall u Beogradu, održan je finalni izbor za Prvu malu damu i džentlmena Srbije, projekta u kojem učestvuju deca uzrasta od 4-14 godina i koja predstavljaju kulturnu baštinu i turističke potencijale krajeva iz kojih dolaze.

U kategori 14 gradova koji su ušli u finalni deo takmičenja, sveobuhvatna pobednica takmičenja je Jana Radenković iz Beograda dok je prestižna titula Prve male dame turizma Srbije pripala Sofiji Stojiljković iz Leskovca koja je po mišljenju žirija imala jedanu od najboljih prezentacija turističkih potencijala grada Leskovca.

O ozbiljnosti projekta koji promoviše prave dečije vrednosti i lepote Srbije govori i činjenica da su se među članovima žirija našla istaknuta imena iz sveta kulture i javnog života. Sofija je u prvom defileu koji je bio u narodnoj nošnji kraja iz kojeg deca dolaze, izvela na scenu istaknutu jugoslovensku i srpsku glumicu Nađu Rodić koja se pridružila ostalim članovima među kojima su bili, balerina Narodnog pozorišta u Beogradu Drina Pešić, vokalni solista PGP RTS-a Vesna Dimić, PR menadžer hotela Mujen Lux na Kopaoniku Jasmina Pavlović, Ivica Borac – PR menadžer Dino parka na zlatiboru, Danka Todorović predsednica udruženja Mamin san i drugi.

Predsednica žirija bila je direktorka kompanije Leveris koja se bavi proizvodnjom nakita od Swarovski kristala i koja je pobednicima takmičenja obezbedila krunice od Swarovski kristala koje su po prvi put dodeljene u Srbiji na jednom ovakvom takmičenju.

Organizor događaja je višeputa nagrađivano udruženje Dete u srcu koje će Sofiji omogućiti javne nastupe i promociju Leskovca na svim većim turističkim manifestacijama u Srbiji.

Organizator učešća Sofije Stojiljković na ovom prestižnom takmičenju je Turistička organizacija grada Leskovca.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.