Lebane Vesti

Revitalizacija puteva u opštini Lebane

Za revitalizaciju poljskih puteva u opštini Lebane biće uloženo oko 17.810.480 dinara, od tog iznosa ministarstvo poljoprivrede je odobrilo opštini Lebane 7.400.560 dinara, a ostatak od 10.409.000 ulaže opština Lebane.

Lebane – Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković potpisala je ugovore o korišćenju sredstava za uređenje poljskih puteva i komasacije sa predstavnicima 61 jedinice lokalne samouprave.
Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić prilikom potpisivanja ugovora o dodeli sredstava
U ime opštine Lebane ugovor sa ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisao je predsednik opštine Lebane Zoran Ilić. Ilić je za naš portal rekao da će se ovaj novac uložiti za revitalizaciju najkritičnijih deonica u našoj opštini, a da će prioritet imati planinska sela. Kako ističe Ilić, ovim programom su obuhvaćena sela Poroštica, Klajić i Štulac, jer su to putni pravci koji su najkritičniji i taj problem će biti trajno rešen.
„Sredsva u budžetu za ove namene imamo, a već na prvoj sednici skupštine koja će biti naredne nedelje izmenićemo plan javnih nabavki, kako bi odmah raspisali Javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg ponuđača. Ceo ovaj posao trebalo bi da bude završen do 30 novembra“ podvalči u izjavi za Info centar juga predsednik opštine Lebane Zoran Ilić. 

Potpisivanje ugovora za puteve 03

Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika, ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća. Realizacijom ovih ugovora direktnu korist će imati više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta“, rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, nakon potpisivanja ugovora.