COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Romska Crkva podelila 530 humanitarnih paketa

Romska Crkva pod šatorom podelila je danas 530 humanitarnih paketa u hrani i higijeni romima iz tri romska naselja u Leskovcu i romima u Bošnjacu.

 Crkva pod šatorom novac  za humanitarne pakete obezbedila je preko donatora -braće i sestara iz Amerike, Engleske i Kine.

 

„Veliko je zadovoljstvo, što u ovoj teškoj situaciji koja je zbog koronavirusa zadesila ceo svet, što smo u situaciji da pomognemo ugroženom romskom stanovništvu, zahvaljujući našim prijateljima iz Kine, Amerike i Engleske. Na naš poziv za pomoć ugroženim  sugrađanima,  naši prijatelji su se rado odazvali bez obzira što je ista situacija i kriza u njihovim zemljama“-kazao je Selim Alijević pastor romske Crkve pod šatorom.

Alijević je istako, da ova pomoć puno znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su u potrebi pomoglo u što većoj meri.

Humanitarni paket sadržao je džak brašna od 25kg., tri litra zejtin, dva kilograma šećera, ½ , kantica eurokrema, deterdžent za posuđe, dva sapuna i  ½ vegete.

 

Info centar juga