Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Vesti

Rukometašice iz Lebanske Gimnazije učestvuju na svetskom prvenstvu u Dohi

Četvorodenvno takmičenje u rukometu za srednjiškolce  završeno je danas u Leskovcu. Prvo mesto osvojile su rukometašice iz Lebana, učenice Gimnazije. One su tako stekle pravo učešća na svetskom prvenstvu koje će se održati od 21. februara 2018. u Dohi u Kataru.

Pobednik,ekipa Gimnazije iz Lebana ostvarila je nezapamćen uspeh, ostvarivši prvo mesto na republičkom takmičenju, a još veću draž ima to i da su devojčice koje su se danas svim srcem borile i pobedom od 20:17 protiv devojaka iz Rume, ostvarile pravo da učestvuju na Svetskom prvenstvu koje počinje od 21.02.2018 do 01.03.2018 u Dohi – Kataru.
Dejan Trako profesor fizičkog u Gimnaziji, koji je ujedno i trenirao rukometašice, kaže za naš portal da je ovo ogroman uspeh za školski sport i uopšte za sport u Lebanu.
„Imali smo dosta sreće prilikom žreba, u I kolu smo bili slobodni, u II kolu kolu smo savladili ekipu iz Kikinde, dok smo u trećem kolu bili bolji od ekipe iz II ekonomske škole iz Gornji Milanovac. U finalu takmičenja rezultatm 21:17 savladali smo ekipu Gimnazije “Stevan Puzić“ iz Rume i osvojili prvo mesto.“
Lebančanke su pokazale veliku spretnost u izuzetno napetoj i kvalitetoj utakmici. I pored povreda koje smo imali rukometašice su pokazale da imaju veliku hrabrost i veliko srce i veoma zasluženo osvojile prvo mesto, ističe Dejan Trako.
„Sad nam predstoji da se veoma dobro spremimo za svetsko prvenstvo u Dohi i oprvadamo prvo mesto koje smo osvojili“ naglašava profesor Dejan Trako.
On se zahvalio koletktivu Gimnazije iz Lebana, treneru rukometnog kluba Radan iz Lebana Zoranu Stankoviću kao i Miroslavu Stošiću iz sportskog saveza Lebana na podršci koju su pružili ovoj ekipi.
„Ovo je ogroman uspeh koji su postigla naša deca. U istoriji opštine Lebane, nikada se nije dogodilo da ekipa jedne škole postane prvak države i ode na svetsko prvenstvo. Našim rukometašicama ovu pobedu čestitao je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović koji će uskoro prirediti svečani prijem, u svom kabinetu, za naše zlatne rukometašice. Ujedno želim da se zahvalim celom rukovodstvu opštine Lebane koji su finansijski uvek podržavali naše rukometašice“ rekao je za naš portal Miroslav Stošić iz Sportskog Saveza opštine Lebane.
Ovo je veliki uspeh za lebanski sport, a redakcija portala Info centar juga čestita rukometašicama iz Lebana i želi uspeh na svetskom takmičenju u Dohi.

 

Kod devojčica srednjih škola plasman ekipa bio je:
1. Gimnazija “Lebane“ iz Lebana
2. Gimnazija “Stevan Puzić“ Ruma
3. Gimnazija “Mladost“ Petrovac na Mlavi“
4. Srednja stručna škola“Miloš Crnjanski“ Kikinda
5. Ekonomsko trgovačka škola Gornji Milanovac
6. Druga Ekonomska škola Beograd
7. Gimnazija “9 maj“ Niš
Takmičenje koje je trajalo četiri dana od utorka 12.decembra do danas okupilo je srednjoškolce iz čitave Srbije. Utakmice su se održavale na dve lokacije u Leskovcu i Vlasotincu zbog nedostatka dve dvorane za rukomet u Leskovcu.  Organizator takmičenja bio je Savez za školski sport Srbije, Grad Leskovac, gradski savez za školski sport Leskovac dok je pokrovitelj takmičenja bilo Ministarstvo omladine i sporta. Kako naglašavaju iz Saveza za školski sport u Leskovcu gosti su bili oduševljeni postignutim rezultatima, smeštajem i uslovima koje su dobili u Leskovcu. U martu 2018. održaće se isto ovakvo takmičenje, ali za osnovne škole, gde će učešće uzeti preko 200 deteta.