Vesti

Saobraćaj za teretna vozila zabranjen na putu Bor – Zaječar, Zaječar – Negotin, Bor – Žagubica…

Na svim prevojima u istočnoj Srbiji zabrana saobraćaja za teretna vozila – OTKAZANI su autobusi do pojedinih zaječarskih sela.

Saobraćaj se na putevima u Zaječarskom regionu odvija otežano, s obzirom na to da na kolovozu ima i od 5 do 10 centimetara snega. Posebno je otežan autobuski saobraćaj, pa jedan broj autobusa koji saobraćaju do zaječarskih sela, danas nije stigao do svojih odredišta, javlja radio Magnum.

Autobus koji saobraća do Marinovca i Zagrađa, od jutros je stigao samo do Vratarnice i Vrbice. Jutros nisu otišli autobusi za Lasovo i Planinicu, dok je autobus  koji saobraća do Šipikova stigao samo do Halova. Autobus koji saobraća do Trnavaca, stigao je samo do Vražogrnca.

Prema rečima Milana Milutinovića iz Dežurne službe za održavanje grada i lokalnih puteva, „Štrabag“ Zaječar, putevi se neprekidno čiste ali zbog snega i jakog vetra, na pojedinim deonicama ima snežnog nanosa, pa zbog toga pojedini autobusi danas nisu saobraćali do nekih zaječarskih sela.

Iz Centralnog punkta, Štrabag DOO Beograd – Ogranak PZP, obaveštavaju  da je uvedena zabrana kretanja teretnih vozila preko prevoja koje održava  ovo preduzeće.

„S obzirom na to da se na putevima kreću nesavesni vozači teretnih vozila koji ne poseduju zimsku opremu što je u suprotnosti sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, primorani smo da zabranimo kretanje istih preko prevoja koje održava Strabag doo – Ogranak PZP Zaječar“, kažu u ovom preduzeću.

Saobraćaj za teretna vozila zabranjen je preko prevoja Čestobrodica, Krivovirsko brdo, Valakonjsko brdo, na prevoju Kopito na putu Bor – Zaječar, na prevojima na putu Zaječar – Negotin, na putu Zaječar – Vrška čuka, na Rtnju – na putu Boljevac – Sokobanja, kao i na putu Sokobanja – Knjaževac. Takođe, teretni saobraćaj zabranjen je na i na prilazu Babinom Zubu, na putu Bor – Žagubica, preko Crnog Vrha, kao i na prevoju Popadija, nan putu Klokočevac -Negotin i na Đerdapskoj magistrali.

 

Izvor/Foto:Radio Magnum