Politika Srbija Vesti

Šapić: Učešće na samitu KP Kine velika čast za SNS

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić izjavio je da je velika čast za Srpsku naprednu stranku to što učestvuje na onlajn samitu povodom 100 godina Komunističke partije Kine i istakao da je to pokazatelj odnosa Srbije i Kine, ali i odnosa koje imaju predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Šapić je uoči početka samita na kojem će govoriti predsednik Vučić, rekao da je učešće najveće partije potvrda dugoročne saradnje Srbije i Kine i svega onoga što je Kina uradila za našu zemlju u poslednjih nekoliko godina.

„Razvoj srpske privrede danas ne može da se zamisli bez kineskih investicija, a da ne govorimo o situaciji u najteže vreme kovid krize kada su nam kineski prijatelji prvi pritekli u pomoć“, rekao je Šapić.

Naveo je da svetska ekonomija ne može da se zamisli bez Kine, a da činjenica da je Srbija najbliži i najstabilniji partner Kine u ovom delu Evrope, daje nam za pravo da smo na dobrom putu.

„Verujemo da će ta saradnja biti još jača i kvalitetnija ne ugrožavajući naše odnose sa Rusijom i zapadnim partnerima“, rekao je Šapić.

Čestitao je Komunističkoj partiji Kine 100 godina od osnivanja i izrazio nadu da će u budućnosti saradnja Srbije i Kine biti sve jača, brža i uspešnija.