Srbija Vesti

Selaković: "Srbija više nikada neće dozvoliti ponižavanje svoje države"

Povodom poslednjih napada hrvatske javnosti na našeg predsednika Vlade, smatram da kada nema argumente i kada ne može da odgovori na činjenice koje nedvosmisleno govore u prilog Srbiji i uspehu njenih reformi, iz Hrvatske progovore njeni istorijski kompleksi i problem koji ona ima sa samom sobom i sa svojom prošlošću.

Ovo je još jednom potvrđeno brutalnim napadima na predsednika Vlade Republike Srbije i predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, što samo dokazuje da jaka Srbija i politika stabilnosti i pomirenja, koju Vučić vodi, nije nešto što odgovara Hrvatskoj.

Očigledan strah hrvatskih zvaničnika ispoljen u blokadi Poglavlja 26, bez i jednog validnog argumenta, više je nego jasan znak da Srbija postaje moderna i uređena država, koja ima međunarodni ugled i poštovanje, i predstavlja glavno sidro stabilnosti trusnog balkanskog regiona.

Takva Srbija više nikada neće dozvoliti ponižavanje svoje države, niti trpeti da se njom manipulišu takozvani proevropski susedi, kojima smetaju srpske čokoladice, u čijoj se zemlji razbijaju ćiriličke table, veličaju fašisti i teroristi, a proterani Srbi nikada više ne smeju da se vrate na svoja ognjišta. Ukoliko su to parametri poštovanja različitosti i prava nacionalnih manjina, onda je Srbija zadovoljna što nije otvorila Poglavlje 26.

Apsolutno podržavam potez predsednika Vučića, ne znajući da li će i kada biti otvoreno Poglavlje 26, ali znajući dve stvari: prvo, da će Srbija i dalje nastaviti da se modernizuje i menja u pravom smeru, i drugo, da o sudbini Srbije sigurno nikada neće odlučivati jedna Hrvatska, dokle god je Aleksandar Vučić njen prvi čovek, poručio je Nikola Selaković, član Predsedništva Srpske napredne stranke.