Lepote juga - Bojnik

Smeštaj u opštini Bojnik

Onim čime se Bojnik i okolina i ne mogu baš pohvaliti jeste smeštajni kapaciteti, neophodni za budući razvoj turizma u ovom kraju. Ovaj problem je evidentan svud na teritoriji celog Jablaničkog okruga.

U samom centru Bojnika nalazi se hotel „Bojnik“ koji ima 32 ležaja.

Na planini Radan, nalazi se „Spomen-dom“, okružen prelepom šumom.

Ostali smeštajni kapaciteti su u seoskim domaćinstvima i privatnom smeštaju. Turisti koji žele da prenoće na teritoriji opštine Bojnik izuzetno teško mogu pronaći smeštaj pretragom vodećih sajtova za rezervaciju i kontaktiranje, tako da rezultati pretrage obično daju smeštajne kapacitete u Leskovcu sa naznačenom kilometražom od oko 19 km.

Za dalji razvoj turizma u ovom kraju, neophodno je popisati, sistematizovati i ponuditi sve smeštajne kapacitete, kako u samom Bojniku, tako i u okolnim selima. Naravno, dostupnost ovih podataka na internetu i na „booking“ sajtovima je u današnje vreme neophodan preduslov za odluku da se noć ili noći provedu u ovom kraju.

„Članci su urađeni u okviru projekta „Lepote juga – Bojnički kraj i turistički potencijali i mogućnosti“, koji sufinansira Opštinsko veće opštine Bojnik, a sprovodi Info Centar Juga. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“