Lebane Politika Vesti

Socijalisti iz Lebana, na 10. Kongresu SPS-a, dali punu podršku Ivici Dačiću

Na 10. Kongresu Socijalističke partije Srbije više od 2.700 delegata je izabralo Ivicu Dačića za predsednika partije, čime je on dobio četvrti mandant.

U Centru “Sava“ juče je održan X kongres SPS pod nazivom “Mi stojimo postojano“ na kome je Ivica Dačić izabran za predsednika partije. Izabran je jednoglasno od strane preko 2700 prisutnih delegata.

Predsednik Republike Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, premijer, Grčke Aleksis Cipras, predsednik SNSD-a i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik JS Dragan Marković Palma, predsednik SPRS Petar Đokić, predsednik SVM Ištvan Pastor i mnogobrojni članovi diplomatskig kora bili su gosti H kongresa SPS.

Predsednik SPS-a je poručio da socijalisti nisu nestali, već da, naprotiv, stoje postojano na žalost neprijatelja. Dačić je, na otvaranju Kongresa, poručio delegatima da ga biraju, ne zbog njegovih političkih ambicija, koje je, kaže, ostvario, već ako misle da im je potreban i ako je koristan za partiju. „Ako me birate, onda morate i da me slušate“, rekao je Dačić socijalistima.

Socijalisti iz Lebana, na čelu sa Draganom i Srđanom Jovićem, prisustvovali su 10. Kongresu SPS-a i time pružili podršku pedsedniku partije Ivici Dačiću.

 

Dačić je ocenio da vladajućoj koaliciji ne preti nikakva opozicija, jer, kako kaže, „ne možete se osvrtati na svakog komarca koji vas ujede“. „Najveći problem jesu mangupi u našim redovima. To moramo da eliminišemo, da bi partija bila bolja“, rekao je Dačić.

Socijalizam danas, kako je objasnio, podrazumeva: stan, posao, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i penziju. Napomenuo je da je ubeđen u ispravnost odluke da SPS gradi strateško partnerstvo sa SNS-om kako bi Srbiju izvukli iz krize i usmerili ka liderstvu u ovom delu Evrope.

Ivica Dačić je poručio da “čvrsto stojimo na tome da Srbija ne može biti ponižena i može prihvatiti samo pravedni kompromis“.

Nema te sile koja će Srbiju naterati da po cenu gubitka nacionalnih i državnih interesa uđe u EU, a da gubi Kosovo, rekao je Dačić.

U linku ispod možete pogledati snimak 10. Kongresa SPS-a pod nazivom “Mi stojimo postojano“ na kome je Ivica Dačić izabran za predsednika partije.

Snimak:SPS

(Kraj)