COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Štab za vanredne situacije opštine Medveđa: Zabranjeno okupljanje više od 50 lica u zatvorenom prostoru

Štab za vanredne situacije opštine Medveđa na sednici održanoj 16. marta 2020. godine, a na osnovu Odluke predsednika države Republike Srbije, predsednice Narodne Skupštine i predsednice Vlade RS, o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, daje se saopštenje za građane opštine Medveđa pozivajući ih da se pridržavaju donetih uputstava o postupanju u toku vanrednog stanja, a o kojima su informisani putem sredstava javnog informisanja.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Medveđa blagovremeno će obaveštavati građane o svim novim informacijama koji Štabu budu dostavljani od strane nadležnih organa Republike Srbije.

Mole se građani opštine Medveđa, posebno oni koji su na teritoriji opštine Medveđa doputovali iz zemalja u kojima postoje žarišta epidemije korona virusa, a koji primete simptome respiratornih infekcija (suvi kašalj i povišena temperatura) da ne napuštaju svoje domove, već da se obrate putem telefona Domu zdravlja Medveđa i to na telefon 016/891-236 i 891-237.

Obaveštavaju se građani opštine Medveđa da je na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, zabranjeno okupljanje više od 50 lica u zatvorenom prostoru. Takođe se mole građani da se pridržavaju ove naredbe, kao i u slučaju da primete okupljanja više od 50 lica u zatvorenom prostoru, o tome obaveste policijsku stanicu Medveđa.

Štab za vanredne situacije opštine Medveđa obaveštava građane da su svi nadležni organi Republike Srbije i naše lokalne samouprave preduzeli sve potrebne mere da blagovremeno odgovore na sve rizije od širenja zaraze korona virusa, i da će u budućem periodu ukoliko za to postoji potreba pružiti svu neophodnu pomoć svakom građaninu naše lokalne samouprave, a prvenstveno staračkim domaćinstvima na teritoriji opšptine Medveđa.

Mole se građani opštine Medveđa da se pridržavaju mera i da zajedno u saradnji sa svim nadležnim organima preduzmemo sve kako bi sačuvali zdravlje naših građana.

 

Info centar juga