Lebane

Svečanost povodom Dana opštine Lebane i slave Mitrovdana

Opština Lebane danas slavi Dan opštine i slavu Svetog Dimitrija – Mitrovdan. Ovim povodom, danas je u svečanoj sali opštine Lebane održana prigodna svečanost.

    

Kolač je presekao protojerej Dalibor Stefanović, koji je ovom prilikom čestitao slavu predsedniku opštine, načelniku, saradnicima i svim stanovnicima opštine Lebane:

– „Blago onim ljudima, blago onoj opštini koji imaju Svetog Dimitrija za svog zaštitnika, patrona i čuvara. Nemoguće je da stvari ne krenu još bolje nego što su do sada bile.“

   

   

   

„Ove godine uz Dan opštine, 08. novembar, počinjemo da slavimo i slavu Sveti Dimitrije, koji je zaštitnik ovog grada i koji se nalazi na grbu grada uz cara Justinijana. Ipak smo mi carski grad. Tražili smo i dobili blagoslov vladike Arsenija da krenemo da slavimo Mitrovdan kao opštinsku slavu. Danas je i jubilej – 140 godina od osnivanja varošice Lebana, tako da imamo puno razloga da danas budemo zadovoljni i srećni. Svim građanima želim srećan Dan opštine i srećnu krsnu slavu svim vernicima koji danas slave.“, izjavio je za Info Centar Juga Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane.

   

Foto: ICJ – Zabranjeno svako preuzimanje bez navođenja izvora.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.