Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Svetski dan Roma obeležen u Medveđi

Kako u svetu, tako i kod nas u Srbiji obeležava se Svetski dan Roma koji je ustanovljen sa ciljem da se ukaže na njihov težak položaj. Povodom 8. aprila Dana Roma, predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić u svom kabinetu ugostio je danas grupu dece romske nacionalnosti koju je predvodio Dalibor Demirović, pedagoški asistent osnovne škole „Gornja Jablanica“ iz Medveđe.

 

Ovom prilikom predsednik opštine je deci uručio prigodne poklone, odnosno rančeve i školski pribor, uz želje da ovaj za njih značajan dan dugo slave u zdravlju i sreći. Predsednik je rekao da će i dalje raditi na poboljšanju uslova za život romske zajednice u našoj opštini.

infocentarjuga.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.