Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

TeraSteel Srbija pokrenula proizvodnju u fabrici u Leskovcu (FOTO)

Rumunska kompanija TeraSteel, novi vlasnik leskovačke fabrike za proizvodnju građevinskih sendvič panela, zvanično je pustila u rad svoju proizvodnu liniju. Leskovačka fabrika izvoziće građevinske sendvič panele na sva tržišta Balkana.

Kompanija koja je nedavno kupila deo nekadšnje leskovačke fabrike Interlemind danas je zvanično u rad pustila pogon u Leskovcu.

„Veoma smo srećni što pokrećemo našu 11 miliona evra vrednu investiciju. U 2018-toj, fabrika sendvič panela u Leskovcu ima za cilj proizvodnju i prodaju proizvoda u vrednosti od preko 28 miliona evra. Značajan deo proizvedenih panela namenjen je za srpsko tržište, ali i za izvoz na sva tržišta na Balkanu, što će epublici rbiji dati status važnog izvoznika u ovoj industriji u regionu,’’ rekao je Zoran Cvijović, izvršni direktor TeraSteel Srbija, na ceremonijalnom otvaranju fabrike za proizvodnju građevinskih sendvič panela u Leskovcu.

„Leskovac je još jednom pokazao da je atraktivno okruženje za ulaganje, i srećni smo što su naši rumunski prijatelji to prepoznali Zadovoljan investitor je najbolja preporuka za privlačenje novih investitora Mi ćemo učiniti sve da Tera teel-u pružimo sve uslove za efikasno poslovanje u našoj opštini,“ naglasio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, koji je zajedno sa državnim sekretarom Draganom Stevanovićem svečano pustio u rad proizvodnu liniju u fabrici TeraSteel Srbija.

Sendvič paneli se dominantno koriste u izgradnji različitih vrsta industrijskih objekata – od njih se grade fabričke hale, skladišta, trgovinski centri, kao i hladnjače. TeraSteel u umuniji je jedna od vodećih kompanija u proizvodnji i učešću na tržištu sendvič panela. abrika u Leskovcu ima proizvodne kapacitete slične TeraSteel-ovoj fabrici u Rumuniji, i to 2,2 miliona kvadratnih metara sendvič panela godišnje, kao i sličnu opremu. Primarna tržišta koja se planiraju pokriti proizvodnjom fabrike u Leskovcu su Srbija, zemlje bivše Jugoslavije, Bugarska i Albanija, ali ostala tržišta poput Mađarske, južne umunije i severne Grčke.

   

Pored navedenih zvanica, na skupu su prisustvovali predstavnici Ambasade Rumunije u Srbiji, g. Emil Radu Moldovan, predsednika okruga Bistrica-Nasaud u Rumuniji, kao i mnogi gosti iz Srbije, umunije, MaĎarske, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Tera Steel je deo sistema TeraPlast Grupe (www.teraplast.ro) i lider je u proizvodnji građevinskih sendvič-panela, konstrukcija za izradu hala od pocinkovanog lima i pokrivača od limenog crepa. Tera Plast je rumunska kompanija koja se kotira na bukureštanskoj berzi i lider je na tržištu proizvodnje širokog spektra građevinskih materijala. TeraPlast je u junu kupio fabriku sendvič panela u Leskovcu za 4.3 miliona evra, i do kraja godine će investirati još 2.7 miliona evra u proizvodnju i 4 miliona evra kroz obrtni kapital.

 

 

 

FOTO GALERIJA:

                                                                          

 

(ICJ)

 

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.