Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

U Bojniku obezbeđen posao za 63 lica u okviru Lokalnog akcionog plana

U okviru javnih radova na teritoriji opstine Bojnik posao će dobiti 39 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja. Ugovore su danas potpisali predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i predstavnici preduzeća i ustanova i Nacionalne službe zapošljavanja.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, kazao je da su Lokalnim akcionim planom zapošljavanja ove godine predviđene mere program javnih radova i subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima. Za realizaciju ovih mera opština Bojnik i Nacionalna služba zapošljavanja su podjednako učestvovale u finansiranju, izdvojivši po 6  miliona dinara.

Subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima dobilo je 9 poslodavaca, za zapošljavanje 24 lica.

Veoma smo zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom, jer se svake godine uvećava iznos sredstava predviđenih za aktivne mere zapošljavanja. U odnosu na 2018. sredstva su povećana u ovoj  godini za 300 procenata, rekao je ispred filijale NSZ Jovica Nikolić.

Nikolić je istakao i da je privredno društvo za proizvodnju i trgovinu Autostop Interiors iz Leskovca kupilo deo imovine  21. maja – fabrike automotora u stečaju iz Rakovice.Ova leskovačka firma je postala tako vlasnik nepokretne i pokretne imovine rakovičkog “21. maja” koja se nalazi u Bojniku, i vlasnik je najavio povećanje broja zaposlenih.

 

(Kraj)