Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku održana manifestacija „Zlatni kotlić“

Turistička organizacija opštine Bojnik, organizovala je takmičenje u pripremanju riblje čorbe i radanskog gulaša pod nazivom „Zlatni kotlić Bojnika 2021“. Profesor Aleksandar Kostić i učenici Tehničke škole „Boško Krstić“ su rekli da je tajna pripreme u upotrebi više vrsta ribe i ljubavi koja se uloži u pripremi riblje čorbe. Gulaš kao tradicionalno jelo takođe zahteva osim kulinarskog umeća i puno ljubavi koja se ulaže u njegovu pripremu, kazao je Danilo Krivokapić ispred ekipe „Zmaj sa Radana“.

Prvo mesto u kuvanju riblje čorbe i radanskog gulaša zauzela je ekipa Džek iz Lapotinca, drugo mesto ekipe Zmaj sa Radana I i II  i treće mesto u obe kategorije osvojila je ekipa Tehničke škole „Boško Krstić“ iz Bojnika, kazao je direktor Turističke organizacije Bojnik, Mladen Đorđević.

O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, boja, pikantnost, skuvanost ribe i mesa kao i opšti utisak.

Prva nagrada je  kotlić, druga skara i treća tanjirača za roštilj.

Pobednici Dušan Pejčinović i Darko Jović iz ekipe Džek kažu da su učestvovali na takmičenju zbog druženja, i da nagrade nisu očekivali.

Posetioci manifestacije koja je ove godine održana po peti put su imali priliku da degustiraju riblju čorbu i radanski gulaš. Takmičenje je održano na keju pored Puste reke.

Manifestaciju je posetio i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, prenosi televizija 4S.